آثار فارماکولوژی
گلوكزآمين يك قند آمينه می باشد که بطور طبيعي در تمام بافت های بدن انسان به ویژه در بافت همبند يافت مي شود. گلوکزآمین در متابولیسم گلیکوپروتئین ها درگیر می باشد که ماده زمینه در ماتریکس خارج سلولی بافت های همبند را تشکیل می دهند. هیالورونیک اسید یک گلوکزآمین گلیکان غیر سولفاته می باشد که جهت عملکرد غضروف های مفصلی حیاتی است. به طور کلی گلوکزآمین نقش مهمی در پیشرفت و حفظ ساختار و عملکرد غضروف در مفاصل بدن دارد. این ماده همچنین دارای اثر ضدالتهابی می باشد. ترکیبات حاوی گلوکزآمین در حال حاضر به طور وسیعی جهت تسکین دردهای استئوآرتریت به ویژه استئوآرتریت زانو، ترمیم و تسهیل عملکرد مفاصل مورد استفاده می باشد. (3، 4 و 5)
شاه بلوط هندی حاوی ساپونین های تری ترپن است که جمعاً به نام آئسین (Aescin) شناخته می شوند. در مطالعات علمی متعدد اثبات شده است که آئسین دارای اثر ضدالتهابی می باشد. تری ترپن های شاه بلوط سبب افزایش بازگشت وریدی در ونول ها شده و نفوپذیری عروق را کاهش داده و از این طریق موجب کاهش التهاب می شوند. این عصاره باعث کاهش فعالیت آنزیم های لیزوزومی و افزایش تولید پروستاگلاندین F2αدر ورید می شود. (1 و 2)
منتول موجود در این فرآورده با اثر مهاری بر روی ماده Pو5-هیدروکسی تریپتامین، موجب کاهش درد می شود. (1)
مجموع عوامل موجود در فرمولاسیون ژل فیتوگلوکزآمین اثر یکدیگر را تقویت کرده و در نتیجه با کاهش التهاب مفاصل موجب تسهیل کار آنها می گردند.
اجزای فرآورده
در هر 30 گرم ژل فيتوگلوكزآمين، 3 گرم اِن-استيل گلوگزآمين، 0/6 گرم عصاره خشك شاه بلوط هندي Aesculus hippocastanum )، 0/6 ) گرم پودر منتول بكار رفته است.
استاندارد شده
موارد منع مصرف
موارد احتیاط:
– از تماس این ژل در اطراف چشم و پوست زخم شده پرهیز کنید.
– در صورت سابقه حساسیت به هر کدام از مشتقات موجود در این فرآورده بهتر است استفاده نشود.
– در صورت ایجاد تحریک پس از مصرف، مصرف دارو را قطع کنید.
عوارض جانبی
استعمال موضعی ژل گلوکزامین فاقد هر نوع آثار تحریکی بر روی پوست بوده است و تا به حال عوارضی از مصرف آن گزارش نشده است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.